Üniversitemiz tarafından uygulanan;

3+1 Eğitim Modeli ön lisans öğrencilerimizin üç dönemlerini okulda, kalan bir dönemlerini ise işletmelerde tam zamanlı uygulamalı eğitim alarak geçirmektedirler.

7+1 Eğitim Modeli lisans öğrencilerimizin yedi dönemlerini okulda, kalan bir dönemlerini ise işletmelerde tam zamanlı uygulamalı eğitim alarak geçirmektedirler.

Bu eğitim modeli ile iş yerleri ve sektörle ortak yürütülen projelerle analiz, tasarım ve üretim tecrübesi edinilmekte, sektörün ihtiyaçları ve talepleri dikkate alınarak hazırlanmış iş yerinde eğitim, staj, simülasyon ve uygulama ağırlıklı müfredat programları uygulanmaktadır.

Ayrıca, öğrencilerin kayıtlı oldukları programlarda modül sistem tabanlı müfredat eğitimiyle edindikleri teorik bilgileri, uygulama ile geliştirerek mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerin artırılması hedeflenmekte ve teorik bilgilerin uygulama becerisiyle bütünleştirme olanağı amaçlanmaktadır.