Kapat
Bölüm Hakkında

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü;

Teknolojik gelişimin öncüsü konumunda olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği, mühendislik alanları içerisinde çok büyük öneme sahiptir. Hızla ilerleyen elektrik ve elektronik sektörüne, uluslararası düzeyde bilgi ve beceri ile donatılmış insan kaynağı sağlama gerekliliği programın ana amacını oluşturmaktadır.

Elektrik Elektronik Mühendisliğinde Matematik, Fizik ve Programlama temellerini Elektrik Elektronik Mühendisliği alanına uygulayarak eğitimin her döneminde proje bazlı, uygulama ağırlıklı eğitim modeli uygulanmaktadır.

2018 yılında kurulan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2022 yılında %100 İngilizce eğitim müfredatıyla ilk öğrencilerini almıştır.

Bölüm Hakkında

Elektrik Elektronik Mühendisliği 1 Profesör, 2 Doçent, 5 Doktor Öğretim Üyesi ve 9 Araştırma Görevlisi ile çalışmalarını sürdürmektedir. Elektrik Elektronik Mühendisliği kadrosunda yer alan öğretim üyeleri elektrik ve elektronik bilim alanında lisansüstü ders verebilecek ve tez yürütebilecek alt yapıya sahiptirler.

Elektrik Elektronik Mühendisliğinde müfredat içerisinde modül dersler bulunmaktadır. Modül içindeki dersler birbiri ile ilişkilendirilmiştir. Öğrenci eğitimi boyunca en az 6 proje yaparak her türlü problemi çözme becerisine sahip, öz güveni yüksek bir şekilde mezun olmaktadır.

Laboratuvarlar

Bölümümüzde bulunan laboratuvarlar lisans eğitimi ve Arge projelerini kapsayacak şekilde tasarlanmış ve aşağıda belirtildiği gibi listelenmiştir.

• Yapay Zeka Laboratuvarı
• Akıllı Şebeke Laboratuvarı
• Optik Araştırma Laboratuvarı
• Temel Elektronik Laboratuvarı
• Kontrol Laboratuvarı
• Haberleşme Laboratuvarı
• Sayısal Tasarım ve Fpga Laboratuvarı
• Mikroişlemci Laboratuvarı
• Yapay Zekâ ve Robotik Laboratuvarı
• Elektro-Optik ve Lazer Sistemleri Laboratuvarı
• Optik Algılayıcılar Laboratuvarı
• Rf & Mikrodalga Laboratuvarı
• Elektrik Makineleri ve Güç Elektroniği Laboratuvarı
• 3 Boyutlu Tasarım ve Yazıcılar Laboratuvarı
İş Birlikleri ve Araştırma

Bölümümüzden mezun olan öğrenciler aşağıda belirtilen sektördeki lider firmaların ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlı ve hazır bir şekilde yetiştirilmektedir. Mezunlarımız bu kurumlarda iş olanağına sahip olmaktadır.

• Aselsan
• Roketsan
• TUSAŞ
• TEI
• BAYKAR
• Tübitak SAGE
• Tübitak UZAY
• Havelsan
• Aselsan Hassas Optik
• AET Elektronik
İş Olanakları

Bölümümüz akademisyen ve öğrencilerinin uzmanlaşma ve teknolojik kalkınmaya katkı sağlayabileceği başlıca alanlar aşağıda listelenmiştir.
• Savunma Teknolojileri,
• Uydu ve Haberleşme Sistemleri,
• Kontrol, İleri Robotik ve Mekatronik Sistemler,
• Otonom ve Akıllı Sistemler,
• Sinyal ve Görüntü İşleme,
• Makina Öğrenmesi ve Yapay Zeka,
• MEMS ve VLSI Tasarımı,
• Mikrodalga ve Elektromanyetik,
• Radar, Sonar ve Lidar Sistemleri,
• İleri Algılama ve Görüntüleme,
• Elektro-Optik ve Fotonik,
• Nanoteknoloji ve Nanoelektronik Sistemler,
• Güç Sistemleri ve Endüstri Uygulamaları,
• Genomik ve Biyoinformatik,
• Biyomedikal Optik ve Görüntüleme,
• Otomasyon Sistemleri,
• Elektrik Enerjisi Üretim, Dağıtım, Dönüşüm
Lisans Programları

Lisans programı müfredatına ulaşmak için lütfen aşağıdaki linke tıklayın.

• Bölüm broşürümüz için lütfen tıklayın