Kapat
Ar-Ge Merkezi Hakkında
 
Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi
Tarımsal Ar-Ge Merkezi;

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne 9.2 km uzaklıkta bulunan yaklaşık 250 dekarlık bir tarımsal alana, 5 dekarlık ısıtmalı ar-ge serasına ve 4 tam kontrollü iklim odasına sahip Tarımsal AR-GE Merkezi’nde biyotik ve abiyotik stres koşullarına dayanıklı, yüksek verim ve kaliteye sahip, yöre ekolojik koşullarına adapte olabilen yeni çeşitler geliştirilmesi amacıyla bitki ıslah çalışmaları yürütülmektedir.

Yürütülen Çalışmalar
 
Farklı birçok bitki grubuna ait binlerce genotip ıslah çalışmalarına dahil edilmiştir. Islah çalışmalarına dahil edilen başlıca bitkiler;

* Tahıllar : Arpa, Buğday, Yulaf

* Baklagiller : Fasulye, Nohut, Mercimek, Bakla, Bezelye

* Endüstri bitkileri : Şeker Pancarı, Mısır, Ayçiçeği, Patates

* Yem bitkileri : Sorgum, Yaygın Fiğ, Mürdümük, Korunga, Yem Bezelyesi, Yemlik Yulaf, Yonca

* Sebze : Domates, Hıyar, Biber, Kabak, Kavun, Karpuz, Sarımsak

* Meyve : Çilek, Kuşburnu, Erik, Şeftali türlerine ait anaç üretimi

Eğitim Programı
 
Tarımsal AR-GE Merkezi, lisans ve lisans üstü eğitim alan öğrencilerin nitelikli birer ziraat mühendisi, ziraat yüksek mühendisi ve doktor mühendis olarak yetiştirilebilmesi amacıyla, uygulama ağırlıklı oluşturulan müfredatlar kapsamında eğitim süreci içerisinde de aktif olarak kullanılmaktadır.

Tez Çalışmaları
 
Avrupa Birliği, TÜBİTAK, TAGEM, BAP gibi uluslararası ve ulusal düzeyde desteklenen projelerin, akademik personelin bilimsel çalışmalarının, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez çalışmalarının bir bölümü Tarımsal AR-GE merkezinde yürütülmektedir.


google maps embedded map